Kiállítások

ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS:

"E házból indult a világhír felé Kálmán Imre (1882. X. 24.) a Csárdáskirálynő halhatatlan melódiáinak szerzője.”
(Szülőfalujának lakossága)

Kálmán Imre születésének 105. évfordulója alkalmából 1987. október 22-én múzeum nyílt Siófokon, a szülőházában. A világhírű operettkomponista ugyanis itt látta meg a napvilágot 1882. október 24-én.

A szülőház földszinti termeiben megtekinthető kiállítás bemutatja Kálmán Imrét, az embert, pályafutásának fontosabb állomásait és magánéletének érdekesebb történéseit. A kiállítás anyaga az elmúlt évtizedek során több, különös értéket képviselő tárggyal, dokumentummal bővült. Köszönhető ez a zeneszerző özvegyének Vera Kálmánnak (1910-1999), két gyermekének Yvonne-nak (1936-) és Charles-nak (1929-2015) és magyarországi rokonainak.

IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS: 

 

Siófok ékkövei I.

„Az ember értéke abban rejlik, amiben túlnő önmagán, amiben önmagán kívül létezik, abban, ami másokban megmarad belőle, és amit másoknak jelent.” (Milan Kundera)

Az Emlékház emeleti termeiben három kiváló művész jelenik meg, akik mind szorosan kapcsolódnak városunkhoz, Siófokhoz. CSISZÁR ELEK festő, MUZSINSZKI NAGY ENDRE festő és VARGA IMRE szobrász hosszú ideig élt és alkotott itt, ebben a környezetben, a Balaton partján. A kiállításon megtekinthetőek személyes tárgyaik, alkotó környezetük egy-egy bútordarabja, művészetük eszközei, személyes levelek és nem utolsó sorban néhány alkotásuk.

A kiállítás 2020. DECEMBER 31-IG ingyenesen megtekinthető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmanimreemlekhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9715678736

Kálmán Imre Emlékház

A Kálmán Imre siófoki szülőházában nyílt emlékkiállításunkat egész évben megtekinthetik kedves látogatóink!

Címkék

Friss topikok

süti beállítások módosítása