Kálmán Imre kedvence: a káposztás kocka

Az Emlékház dolgozói fakanalat és sodrófát ragadva elkészítik Kálmán Imre kedvenc ételét: a káposztás kockát, miközben a zeneszerző konyhájáról és magánéletéről is mesélnek. Javasoljuk a gyermekek bevonását is eme egyszerű étel elkészítésébe. Sok sikert kívánunk a főzéshez, és jó étvágyat az elkészült ebédhez!

A recept 

Hozzávalók 3 személyre:

A káposztához:

  • egy kisebb fej káposzta negyede
  • 3-4 ek. olaj
  • só és bors ízlés szerint

A tésztához:

  • fél kg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk. só
  • annyi víz, amennyivel jól gyúrható tésztát kapunk

Elkészítés:

A káposztát megmossuk, négy részre daraboljuk. Negyedét a reszelő nagyobb lyukú oldalán lereszeljük. A lábosba étolajat öntönk, beletesszük a lereszelt káposztát, megsózzuk, és feltesszük a tűzhelyre dinsztelni. Ha megsült a káposzta, megborsozzuk, levesszük a tűzről, és félre rakjuk, amíg elkészítjük a tésztát.

Tipp: Sülés közben öntsünk még hozzá olajat, mert könnyen leéghet.

A tésztához felteszünk vizet forralni egy lábosban. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a 2 tojást és a sót, és apránként adagolva hozzáöntjük a vizet, miközben összegyúrjuk. Ha a tészta összeállt, akkor több részre daraboljuk, és a darabokat egyesével tésztanyújtó géppel (ennek hiányában sodrófával) kinyújtjuk.

Tipp: Ízlés szerint vékonyabbra vagy vastagabbra is nyújtható. Érdemes sűrűn lisztezni a tésztát, hogy ne ragadjon bele a gépbe.

A kinyújtott lapokat meglisztezzük, egymásra fektetjük, majd csíkokra, ezeket pedig kockákra vágjuk. Lobogó vízben 3-4 perc alatt készre főzzük. A megfőtt tésztát leszűrjük, és a káposztához keverjük.

Tipp: A főzővízbe tehetünk egy kevés sót, hogy ízletesebb legyen a tészta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmanimreemlekhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5915711208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kálmán Imre Emlékház

A Kálmán Imre siófoki szülőházában nyílt emlékkiállításunkat egész évben megtekinthetik kedves látogatóink!

Címkék

Friss topikok

süti beállítások módosítása