Tematikus városnéző séták Siófokon - július 28. és augusztus 18. között

Az Operettkirály és a Fémbe öntött sorsok nem hagyományos városnéző séták. A település számára két igen fontos "Imrét" helyezünk a középpontba: Kálmán Imrét és Varga Imrét. A séták során megtekintjük e két alkotó számára fontos siófoki helyszíneket és alkotásokat. A programokon négy héten keresztül keddenként 10:00 órától vehetnek részt.

 

AZ OPERETTKIRÁLY - Kálmán Imre-kultusz Siófokon

Kálmán Imre 1882-ben született városunkban, Siófokon. Emlékkiállításunk is szülőházában jött létre, ahol korai gyermekéveit töltötte. 9 éves koráig lakott itt családjával, ezután Budapestre költöztek. Ma Siófokon több intézmény és helyszín viseli nevét, így például az Emlékház, a Kálmán Imre Kulturális Központ vagy a szülőháza előtti Kálmán Imre sétány. A séta során a zeneszerző kalandos élete, valamint világszerte ismert és közkedvelt muzsikájának néhány kevésbé ismert titka is a résztvevők elé tárul.

A séta dátumai: július 28., augusztus 11.

 

FÉMBE ÖNTÖTT SORSOK - Varga Imre szobrainak nyomában

Varga Imre nem is áll olyan messze nála fél évszázaddal korábban élő művésztársától, ugyanis a vasútállomás előtti parkban látható a Zenepavilon, amely az Operettkirály szobrát öleli körül. Ezt a szobrot az a Varga Imre készítette, akinek számos alkotása látható szerte az országban városok terein, utcáin, illetve külföldi szabadtéri helyszíneken is. Varga Imre szintén Siófokon született 1923-ban. A séta keretében a szobrászművész Fő téren és annak környékén elhelyezett alkotásainak keletkezéséről és elhelyezésük részleteiről, érdekességeiről hallhatnak az érdeklődők.

A séta dátumai: augusztus 4., augusztus 18.

 

TALÁLKOZÁSI PONT: a Tourinform iroda előtt (Fő tér)

JELENTKEZÉS: Kérjük, a részvételi szándékot jelezzék a Tourinform irodában személyesen, telefonon a +36-84/310-117 vagy +36-84/696-236 számon, vagy emailben az info@hellosiofok.hu címen.
A séta legkevesebb 4 fő jelentkezése esetén indul!

Amennyiben megadják telefonszámukat, úgy értesíteni tudjuk Önöket az esetleges változásokról vagy a városnézés elmaradásáról (pl. rossz időjárási körülmények miatt). A sétán való részvétel lemondását, kérjük, a program indulása előtt 2 órával tegyék meg. Köszönjük!

Facebook-oldalunkon követhetik az eseményekkel kapcsolatos híreket:

https://www.facebook.com/Kalman.Imre.Emlekhaz/

esemeny_borito_uj.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalmanimreemlekhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2416080796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kálmán Imre Emlékház

A Kálmán Imre siófoki szülőházában nyílt emlékkiállításunkat egész évben megtekinthetik kedves látogatóink!

Címkék

Friss topikok

süti beállítások módosítása